esmaspäev, 9. jaanuar 2017

Maxima kampaania: kas tegemist on kliendi petmisega?

Perioodil 05.-09.jaanuar 2017 pakuvad Maxima kauplused üle Eesti kaalukomme 20% soodsamalt. Mis on Maxima ostujuhtide jaoks kaalukommid? Või õigemini kommid? Kas need, mis sisaldavad vahvlit, on vahvlid või kommid?
Kaalukommid -20%

KitKat mini - kaalukomm või vahvel?
Külastasin eile, 08.jaanuaril, Zeppelini keskuse Maxima XX kauplust, et osta laualambile uus elektripirn. Tegin kiire tiiru poes ning märkasin silti - kaalukommid -20%. Sildi juures oli KitKat mini kaalukommid - tähendab minu jaoks on need kommid, kuna need on pakendatud, šokolaadiga ümbritsetud, vahvli ja šokolaadi täidisega. 

Uurisin ka sooduspakkumuse silti, kuid seal ei olnud märget, et vahvlikommidele soodustust ei rakenduks. Samas, kommid oli toodud eraldi alasse, kus tavaliselt on sooduspakkumised. Kassas selgus, et tegemist on vahvlitega, ning soodustust ei rakendu. Kuna tegemist oli igati sümpaatse müüjaga, siis ei hakanud tüli tekitama ja ostsin  300 grammi "vahvlit" täishinnaga.

Natuke jäi kripeldama, kas tegemist on Maxima turundus- ja/või ostujuhi "uue kampaaniaga" ostumahtude suurendamiseks, et püsida müügiga eelarves? Üldist pilti arvestades,  kliendid ei uuri oma ostutšekke, kuna need jäetakse üldiselt endast maha - seega hindadele ei pöörata tähelepanu. Kuna töötan igapäevaselt arvetega, siis on tekkinud harjumus uurida erinevaid arveid/kviitungeid, sh Maxima omasid. Aga lõpetame ikka positiivse noodiga - Maximast leiab vahest ülihäid leide! Sellest võiks lausa eraldi postituse teha.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar