neljapäev, 5. jaanuar 2017

Suvised värske soolakurgid keset talve

Kui eile tegin juttu marineeritud seentest, siis täna tekkis isu värske soolakurkide järele. Tekib küsimus, et kust leiab mustsõstra lehti keset talve? Selleks tuleb valmistuda juba suvel - sügavkülmutada lehed, ilma pesemata. Mustsõstra lehed tuleb panna karpi sujuvalt, mitte "pressides", et need säilitaksid oma kuju. Värsket tilli eelistan osta turu pealt, kuna pakendatud till kauplustes on tehisliku maitsega. Ja äädikat ning jämesoola on kapis ikka. Küüslauku veel jäänud suvest. 

Värske soolakurgi retsept:
1 kg kurki
1 l vett
2 spl (kuhjaga) jämesool
0,5 spl suhkurt
10 mustsõstra lehte
4 küüslaugu küünt (soovitatavalt poolta neid)
till (sisetunde järgi)
1 tl äädikat


Töökäik:
Pese kurgid, lõika otsad, ning lisa need anumasse koos küüslaugu, mustsõstra lehtede ning tilliga. Tee marinaad - kuum vesi (kas otse kraanist või eelnevalt keedetud vesi), äädikas, suhkur, sool - sega läbi ning kalla kurkidele. 

Soovitavalt poolita mõni kurk, et saaksid varakult proovida marinaadi ning vajadusel lisada nt soola, äädikat vms. Paljud jätavad nt üldse äädika välja. Kõik on katsetamise küsimus - kuidas kellelegi meeldib.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar