laupäev, 14. jaanuar 2017

Kasuta ära kõik, mis külmkapis leidub: vürtsikas pastaroog

Neljapäeval kurtsin, et poes oli tšilli hallitama läinud, kuid järgmisel päeval teisest poest tõin söögikraami, peas ei olnud mitte mingit mõtet, mida süüa teha. Käisin poes ringi nagu "peata kana". Märkasin valmistoidu letis Reinu köögi Hiina wokki. Silt oli peal - "tarbi kohe -50%". Haarasin paki, tegin kodus sööjaks ning mind hämmastas, et valmistoit võib olla nii maitsev.

Uurisin pakendit, wokiroog koosneb makaronidest, kanalihast, peakapsast, paprikast, tšillikastmest, tomatipastast, mugulsibulast, porrust, meest, porgandist ning küüslaugust. Jätsin pakendi alles, lootes, et proovin samade komponentidega roa valmis teha.

Tegin just valmis pastaroa, kuid kõiki vajalikke komponente polnud ning improviseerisin. Kuumutasin panni, lisasin oliiviõli ning lisasin kanafilee tükid soola ja pipraga. Hakkisin mugulsibula (nii lilla kui ka valge sibul jõudis pannile), paprika, marineeritud kurgid, tšilli ning kirsstomatid. Lisasin pannile.

Järgmisena avastasin, et hiina kapsas tuleks ka ära kasutada, kui ei soovi homme seda prügikasti visata. Hakkasin ka hiina kapsa ja lisasin pannile. 
Hautasin aga edasi ning tuli mõelda kastme peale. Tomatipasta ja ketšup ajas asja ära - lisasin ohtralt tšillit ning teisi maitsetaimi/-aineid.
Lisasin spagetid ning saingi valmis ühe vürtsika pastaroa blondiini moodi. Head isu!
RZOWMFRS

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar